Uoči blagdana sv. Franje Asiškoga ponuditi smo sudionicima e-duhovnih vježbi jedan duhovni put. Bile su to duhovne vježbe u kojima nas je Franjo nadahnuo svojom vjerom i svojim iskustvom nasljedovanja Gospodina. Trajale su devet (9) dana, počevši od 25. rujna. 

Kao nadahnuće za ovaj duhovni put uzeli smo ulomak iz pisma koje je sv. Franjo uputio Redu: "Svemogući, vječni, pravedni i milosrdni Bože, podaj nama bijednima da poradi tebe uvijek činimo ono što znamo da ti želiš..." Tekstove za razmatranja i molitve pripremili su fra Arturo Milici s La Verne i fra Marinko Klaić iz Pazina. 

Voditelji

Arturo
Fra Arturo Milici, OFM
La Verna (Italija)

Fra Arturo Milici rođen je u Messini 1975. Nakon nekoliko godina studija povijesti i književnosti, u dobi od 24 godine stupa u Red Manje braće na Siciliji. Nakon početne formacije i studija teologije, 2006. polaže svečane zavjete kao časni brat – ne svećenik. Od početka svog franjevačkog hoda pokazuje zainteresiranost za „kontemplativno bratstvo u misiji“, projekt sicilijanske provincije u kojem provodi dvije godine u alternativi između života u samotištu i evangelizacije na putu. Od 2009. do 2018. dio je „Europskog misijskog bratstva” u Palestrini. Na raspolaganju generalnom ministru franjevačkog Reda, skupa sa drugom braćom i bivšim generalom Reda fra Giacomom Binijem (1938.-2014.) animira tzv. „Nova franjevačka bratstva“ u Europi.

Whatsapp image 2018 09 12 at 09.48.16
br. Marinko Klaić
Bilaj

Rođen sam 1980. u Vojvodini gdje sam završio osnovnu i dio srednje škole. U postulaturu franjevački red stupam 2003. u Samoboru, a doživotne zavjete polažem u Vukovaru 2009. kao brat laik (ne svećenik). Završio sam Institut za teološku kulturu pri KBF-u u Zagrebu. Kroz različite sam službe do sada boravio u samostanu u Požegi i Trsatu, Palestrini (Rim) te u Pazinu. Od kolovoza 2021. dozvolom svojih poglavara i mjesnog biskupa živim na području Gospićko-senjske biskupije u nekom obliku osame i pustinje. Ne po kazni već po želji ;) Ps 27,8

Ove duhovne vježbe su završile.

Kako bi ostali u toku i dobili obavijest o idućim duhovnim vježbama, prijavite se na naš newsletter.

Mary 498526 960 720