Marijanske duhovne vježbe, koje smo nazvali „Raduj se s Marijom“, trajale su sedam dana, od 26. srpnja do 1. kolovoza, te su nas tako pripravile za blagdan Majke Božje Anđeoske, koji se još naziva i Porcijunkula. Riječ je o blagdanu koji su svijetom proširili franjevci i uz koji se veže i mogućnost dobivanja potpunoga oprosta. Uostalom, i Krunicu sedam radosti Blažene Djevice Marije mole i šire franjevci, pa se ona često naziva i Franjevačkom krunicom. Stoga smo se i mi zaustavili na tih sedam radosti. Budući da je riječ o ljetnom razdoblju, razmatranja su bila nešto kraća i jednostavnija. 

Voditelj

Tepert
fra Darko Tepert, OFM
Rim

Rođen je 1970. u Sisku, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Kao dijete nije bio kršten, pa je polako otkrivao vjeru. Još od osnovne škole zanimale su ga različite drevne religije, dok pred odlazak u vojsku nije počeo istraživati i kršćanstvo. Tada je počeo čitati Sveto pismo, a dok je on to činio, Bog ga je pozivao. Upravo je druženje s Božjom riječju promijenilo njegov život, ali i život članova njegove obitelji. Kad je imao 20 godina odlučio je zatražiti krštenje, a već s 21 godinom krenuo je putem franjevačkog i svećeničkog poziva. Tako je stupio u Hrvatsku franjevačku provinciju sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu.

Preuzmi mobilnu aplikaciju

U e-duhovnim vježbama na najjednostavniji način sudjelovat ćeš preko naše mobilne aplikacije. Osim vježbi, tamo te čeka i Efa riječi, svakodnevno kratko razmatranje Božje riječi. Molimo zajedno!

Google play badgeAppstore
Mary 498526 960 720