I ove godine za svetkovinu Duhova pripremali smo se devetodnevnim duhovnim vježbama. Vodio ih je vlč. Ivan Grbešić. Kroz ove duhovne vježbe htjeli smo iskusiti ono što su u dvorani posljednje večere iskusili apostoli okupljeni u molitvi s Marijom: Duh Sveti je sila koja preobražava čovjekov život. Vjerujemo da se to i dogodilo kroz osobnu molitvu i razmatranje sudionika koje su obavljali uz pomoć tekstova koje smo im svakodnevno slali na njihove e-mail adrese.

Kroz ove duhovne vježbe vodio nas je ljubljeni učenik, sv. Ivan, ponajviše svojim pismima sedmerim Crkvama koja se nalaze u knjizi Otkrivenja. 

---
Foto: Fr. Lawrence Lew, O.P., Flickr

Voditelj

I.g.
vlč. Ivan Grbešić
Sisak

Ivan Grbešić rođen  je 7. 6. 1984. godine u Gornjoj Budičini pokraj Petrinje kao prvo i jedino dijete oca Stjepana i majke Marice. Domovinski rat razorio je njegovu obitelj, a nakon petogodišnjeg zatočeništva Ivan je odrastao u domu djeda i bake po ocu u Strašniku. Nakon završene osnovne škole osjeća Božji poziv te 2000. godine upisuje Međubiskupijsko sjemenište i Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju u Zagrebu. Nakon položene mature 2004. godine postaje članom Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa i Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Odlukom zagrebačkog nadbiskupa Josipa kardinala Bozanića, 2006. godine nastavlja svećeničku formaciju i studij u Papinskoj Rimskoj bogosloviji i na Papinskom Lateranskom Sveučilištu u Rimu. Nakon postignutog bakaleurata na ovom Sveučilištu, upisuje posdiplomski studij iz Kršćanske duhovnosti na Papinskom Sveučilištu Gregoriana 2009. godine.

Preuzmi mobilnu aplikaciju

U e-duhovnim vježbama na najjednostavniji način sudjelovat ćeš preko naše mobilne aplikacije. Osim vježbi, tamo te čeka i Efa riječi, svakodnevno kratko razmatranje Božje riječi. Molimo zajedno!

Google play badgeAppstore
Mary 498526 960 720