I ove godine pozivamo vas da zajedno otvorena srca pođemo ususret Pedesetnici. 

Ako je itko mogao pronaći istinsku radost Duha i pravo veselje, to je dakako bio naš Serafski Otac sv. Franjo Asiški. Kroz devet dana zajedno sa sv. Franjom razmatrat ćemo gdje je sve on pronalazio radost Duha i učiti od njega kako se istinski radovati. 

„Ispuni me radošću svoga Duha“ naziv je ovih duhovnih vježbi, stoga ćemo kroz molitvu, razmatranje i duhovno zajedništvo tražiti i moliti Gospodina da ispuni i obnovi naša srca radošću Duha.

U zajedništvu s vama svoja razmatranja dijelit će Školske sestre franjevke Krista Kralja. 

Ostalo je još samo jedno: prijavi se na ove duhovne vježbe i strpljivo iščekuj prvo razmatranje 19. svibnja. Kako vjerojatno i znaš, u duhovnim vježbama možeš sudjelovati preko naše aplikacije (što ti osobito preporučujemo!), ali možeš razmatranja primati i na svoju e-mail adresu, za što se trebaš prijaviti na obrascu koji se nalazi dolje niže.

Mir i dobro!

---
Slika: Gerd Altmann / Pixabay

Voditelji

Coric
s. Monika Ćorić

Rođena sam 1994. u Mostaru, gdje sam završila Jezičnu Gimnaziju te 2015. započela traganje za smislom Božjeg poziva u Družbi Školskih sestara franjevaka Krista Kralja. Prve redovničke zavjete položila sam 8. rujna 2018. u Bijelom Polju pored Mostara.

Prepustiti Bogu svoje planove lakše je nego oprati zagorjelu šerpu, kojih kod mene nerijetko bude jer radim kao kuharica u sestarskom samostanu. No, biti s Njim ona koja stvara bolji svijet kroz apostolat koji činim je neizmjerna radost.

Volim zore – trenutke rađanja novoga dana i cvrkuta ptica koje kao da žele ispričati avanture svojih letova. Rado zapišem te avanture, jer je pisanje još nešto što me čini ispunjenom i stvara u meni prostor za molitvu koju tako izričem. 
 

Cvitkovic
s. Veronika Cvitković

Rođena sam 8. prosinca 1997. u Mostaru. Odrasla sam u mnogobrojnoj obitelji u Miljkovićima. Osnovnu školu pohađala sam u Kruševu, a srednju medicinsku u Mostaru. Nakon završene srednje škole 2016. godine odlučila sam odazvati se Božjem pozivu i tako sam stupila u Družbu Školskih sestara franjevaka Krista Kralja, Provincije Svete Obitelji u Mostaru gdje je i započela moja početna formacija. Dana 17. rujna 2019. godine položila sam prve redovničke zavjete u Bijelom Polju.

Studentica sam druge godine Predškolskog odgoja na FPMOZ-u Sveučilišta u Mostaru. Raduje me služenje i rad u odgoju djece, uz to također volim prirodu, čitati, pisati i rad u vrtu. Na poseban način volim šestu postaju križnoga puta jer svoj poziv i život promatram kroz Veronikin rubac.
 

Boban
s. Marija Boban

Rođena sam 5. ožujka 1997. godine u Mostaru. Osnovnu školu završila sam u Rodoču, a srednju gimnaziju u Mostaru. Četiri godine bila sam članica Frame Mostar gdje je i započela moja ljubav prema franjevaštvu. Nakon završene srednje škole 2015. godine započinjem formaciju u Družbi Školskih sestara franjevaka Krista Kralja, Provincije Svete Obitelji. Prve redovničke zavjete polažem 8. rujna 2018. godine u Bijelom Polju. 

Studentica sam druge godine Socijalnog rada na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. 

Volim tiho klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu i tu pronalazim mir i snagu. Volim i čitati, slikati, pisati i šetati prirodom.

Preuzmi mobilnu aplikaciju

U e-duhovnim vježbama na najjednostavniji način sudjelovat ćeš preko naše mobilne aplikacije. Osim vježbi, tamo te čeka i Efa riječi, svakodnevno kratko razmatranje Božje riječi. Molimo zajedno!

Google play badgeAppstore
Mary 498526 960 720