Približava nam se svetkovina sv. Franje Asiškog. I ove godine za tu prigodu pripremili smo nekoliko dana e-duhovne obnove. Zaustavit ćemo se na nekim detaljima i riječima iz Franjinog života i pokušat ćemo to povezati sa sobom i svojim životom. Franjino iskustvo je dragocjeno. Franjo je dar neba svijetu i Crkvi. On nije dar samo za prošlo vrijeme. On je dar za naše dane. On je dar Božji nama.

Prvo razmatranje primit ćeš 26. rujna. Zajedno ćemo biti do 4. listopada kada Crkva slavi godišnji spomen na ovog Božjeg miljenika. Pozivamo te da nam se pridružiš. Otkrivat ćemo zrnca Franjine i franjevačke karizme. Hodat ćemo Umbrijom. Znadeš li kako je ona lijepa? Ući ćemo u Franjine spilje i uspeti se na Franjina brda. Slutiš li iskustva koje ćemo tamo pronaći? Susrest ćemo Franjine ljude. Jesi li spremat čuti ih? Promatrat ćemo Franjine susrete i biti njihovim dionicima. 

Ako do sada nisi, vjerujemo da ćeš nakon ovih duhovnih vježbi zavoljeti brata Franju iz Asiza. I ako do sada nisi, pretpostavljamo da ćeš htjeti poći Franji u susret i pronaći ga na ulicama Asiza. 

Duhovne vježbe pripremio je fra Josip Vlašić.

Pridruži nam se na putu. Prijavi se na franjevačke e-duhovne vježbe ispunjajući obrazac koji se nalazi niže ili, još jednostavnije, instaliraj našu aplikaciju e-duhovne vježbe i u duhovnim vježbama sudjeluj preko nje.
 

Voditelj

Josip
fra Josip Vlašić, OFM
Masna Luka

Rođen sam 1978. u Sovićima (BiH). Mama me rodila na kauču u našoj kući. Član sam Hercegovačke franjevačke provincije. Fratar sam od 2003., a za svećenika sam zaređen 2007. Od 2006. do 2010. na službi sam u samostanu i župi na Širokom Brijegu. Prva ljubav zaborava nema! Od 2010. do 2016. u Mostaru. Od 2016. do 2021. u Pazinu gdje su se i rodile e-Duhovne vježbe. Od 2021. kapelan samostalne kapelanije sv. Ilije Proroka i voditelj Franjevačke kuće molitve u Masnoj Luci na Blidinju. 

Volim se definirati kao bogotražitelj. Volim psalme. Osobito Ps 27 i onaj dio: "Lice tvoje, Gospodine, ja tražim!" (r. 8). Jesam li Ga našao? Jesam i nisam. Tražim. I dopuštam mu da me nađe. Hodočasnik sam života. Na putu sam. I volim Mariju. Ona je učiteljica moje vjere i čuvarica mojih koraka na Putu.

Preuzmi mobilnu aplikaciju

U e-duhovnim vježbama na najjednostavniji način sudjelovat ćeš preko naše mobilne aplikacije. Osim vježbi, tamo te čeka i Efa riječi, svakodnevno kratko razmatranje Božje riječi. Molimo zajedno!

Google play badgeAppstore
Mary 498526 960 720