Za ljeto 2022. godine pripremili smo kratke sedmodnevne duhovne vježbe. Ove godine zamislili smo ih kao pripravu za blagdan Preobraženja i nazvali smo ih Uspon na Tabor.

Imat ćemo priliku razmišljati o Preobraženju kao susretu s Gospodinom, kao o pozivu na bolje poznavanje Isusa, ali i kao o pozivu na osobno preobraženje. U tom usponu pratit će nas najprije odlomak iz Knjige Izlaska gdje je opisan uspon naroda na brdo Sinaj, potom Psalam 24 koji opjevava uspon na goru Gospodnju i traženje Božjega lica, odlomak iz Druge Petrove poslanice gdje nam je pred očima izvještaj očevica s gore Preobraženja, tri evanđeoska odlomka koji opisuju taj događaj (Mk 9,2-8; Lk 9,28-36; Mt 17,1-8), te, konačno, odlomci koji opisuju silazak s gore (Mk 9,9-13; Mt 17,9-13).

Prvo razmatranje bit će objavljeno u subotu, 30. srpnja, a sljedeća razmatranja vodit će nas sve do uoči Preobraženja, to jest do 5. kolovoza. Ove duhovne vježbe pripremio je fra Darko Tepert.

Vrijeme odmora može biti i vrijeme avantura, vrijeme odlaska u planine, vrijeme postizanja nekih novih dostignuća. Iskoristi ovo vrijeme za uspon na goru, za traženje Božjeg lica. Prijavi se preko obrasca koji se nalazi niže ili sudjeluj putem naše aplikacije E-DUHOVNE VJEŽBE koju možeš besplatno preuzeti.

Voditelj

Tepert
fra Darko Tepert, OFM
Rim

Rođen je 1970. u Sisku, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Kao dijete nije bio kršten, pa je polako otkrivao vjeru. Još od osnovne škole zanimale su ga različite drevne religije, dok pred odlazak u vojsku nije počeo istraživati i kršćanstvo. Tada je počeo čitati Sveto pismo, a dok je on to činio, Bog ga je pozivao. Upravo je druženje s Božjom riječju promijenilo njegov život, ali i život članova njegove obitelji. Kad je imao 20 godina odlučio je zatražiti krštenje, a već s 21 godinom krenuo je putem franjevačkog i svećeničkog poziva. Tako je stupio u Hrvatsku franjevačku provinciju sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu.

Preuzmi mobilnu aplikaciju

U e-duhovnim vježbama na najjednostavniji način sudjelovat ćeš preko naše mobilne aplikacije. Osim vježbi, tamo te čeka i Efa riječi, svakodnevno kratko razmatranje Božje riječi. Molimo zajedno!

Google play badgeAppstore
Mary 498526 960 720