Za ovogodišnju svetkovinu Duhova pripravit ćemo se kroz duhovne vježbe tako sugestivnog i čeznutljivog naslova: Duhom za bolji svijet. Svima nam treba taj bolji svijet. Mi čeznemo za novim životom. Čeznemo za novim nebom i novom zemljom; čeznemo za novim srcem, novim osjećajima, novim mislima; čeznemo za novim životom. Samo Duh Sveti može nas uvesti u taj novi i bolji svijet.

Ove duhovne vježbe pripremili su članovi Zajednice Molitva i Riječ koju je utemeljio svima nama dobro poznati i dragi Tomislav Ivančić. Oni su uronuli u njegovu bogatu ostavštinu i uz pomoć njegovih tekstova pripremili su nam bogata razmatranja koja će nam pomoći da uđemo u iskustvo Duha Svetoga. Obećajemo vam da će ovo biti jedne snažne duhovne vježbe i pozivamo vas da nam se pridružite. 

Već sada imamo potrebu reći hvala članovima Zajednice MiR koji su pripremili razmatranja koja ćete primati tijekom osam dana uoči svetkovine Duhova uključivo. To su: Kristina Jurković, Ivica Lulić, Marijan Presečki, Željko Pažin, Ljerka Jurkić, Marina Peterlin i Mario Tokić.

Uvodno pismo za ove duhovne vježbe primit ćete 28. svibnja, a razmatranja ćete primati od 29. svibnja do 5. lipnja. Nakon duhovnih vježbi javit ćemo vam se sa završnim pismom.

Na koncu nama ne preostaje ništa drugo doli da vas još jednom pozovemo da se prijavite, a vi to učinite popunjavajući obrazac kojis e nalazi niže ili još jednostavnije preuzmite našu mobilnu aplikaciju i u duhovnim vježbama sudjelujte preko nje. Aplikaciju za Android preuzmite ovdje, a za iOS ovdje.

Voditelj

Ivanc%cc%8cic%cc%81
Tomislav Ivančić
Zajednica Molitva i Riječ

TOMISLAV IVANČIĆ rođen je u Davoru 1938. godine. Nakon filozofskog i teološkog studija u Zagrebu i Rimu zaređen je 1966. godine za svećenika zagrebačke nadbiskupije. Postigavši magisterij iz filozofije i doktorat iz teologije na papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu, vraća se 1971. godine u Zagreb gdje postaje profesor Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Od 1983. godine kanonik je zagrebačkog Prvostolnog kaptola.

Područja njegovog znanstvenog rada su filozofija, teologija i književnost. On istražuje odnos filozofije i teologije, vjere i znanosti, ateizma i religioznosti, objave i vjere, Crkve i crkvenih zajednica, kršćanstva i religija, fenomen sekti i pitanja teološke epistemologije. Osobito područje njegova zanimanja je istraživanje čovjekove egzistencijalno-duhovne dimenzije, gdje otkriva način suvremene evangelizacije te nužnost razvoja duhovne medicine, koja je uz somatsku i psihičku nezaobilazna u cjelovitom...

Ove duhovne vježbe su završile.

Kako bi ostali u toku i dobili obavijest o idućim duhovnim vježbama, prijavite se na naš newsletter.

Mary 498526 960 720