Advent je pred vratima. Vodit će nas Božiću, Bogu koji se nekoć u tijelu rodio i koji nam vazda dolazi. Neprestano On kuca na vrata naših života i želi se nastaniti uvijek iznova u nama. A vrata našeg života mogu se otvoriti samo iznutra. Mi, i samo i jedino mi, imamo ključ koji Bogu otvara naš život.

Ovim duhovnim vježbama htjeli bismo vam pomoći da čujete Boga koji stoji i kuca na vratima vašeg srca. Htjeli bismo vam pomoći da mu još više otvorite svoje živote. Zato vas pozivamo da se prijavite na adventske duhovne vježbe koje će početi prvom nedjeljom došašća, 28. studenoga i završiti na Božić. Svaki dan primit ćete razmatranje na temelju dnevnog evanđelja, a nadamo se organizirati i neke susrete „uživo“ preko facebooka ili youtubea o čemu ćete biti na vrijeme obavješteni.

Razmatranja za ovogodišnji advent pripremili su br. Marinko Klaić, fra Josip Vlašić, fra Antonio Musa i fra Ivan Slišković.

Kao i uvijek do sada, za sudjelovanje u e-duhovnim vježbama trebate se prijaviti. Razmatranja možete primati preko naše besplatne aplikacije koju, ako to još uvijek niste učinili, možete preuzeti za Android OVDJE, a za iOS OVDJE.

Također, razmatranja možete primati i na svoju e-mail adresu ukoliko se prijavite preko obrasca koji se nalazi dolje niže.
 

Voditelji

Photo 2024 01 25 12 16 02
br. Marinko Klaić
Bilaj

Rođen sam 1980. u Vojvodini gdje sam završio osnovnu i dio srednje škole. U postulaturu franjevački red stupam 2003. u Samoboru, a doživotne zavjete polažem u Vukovaru 2009. kao brat laik (ne svećenik). Završio sam Institut za teološku kulturu pri KBF-u u Zagrebu. Kroz različite sam službe do sada boravio u samostanu u Požegi i Trsatu, Palestrini (Rim) te u Pazinu. Od kolovoza 2021. dozvolom svojih poglavara i mjesnog biskupa živim na području Gospićko-senjske biskupije u nekom obliku osame i pustinje. Ne po kazni već po želji ;) Ps 27,8

Img 7959
fra Antonio Musa
Chicago

Rođen sam ratne 1992. godine u Splitu, jer se u Mostar nije moglo pristupiti. Ime sam dobio po hrvatskom vojniku koji je mome ćaći pokazao put do bolnice. Odrastao sam na Širokome Brigu gdje me odmalena osvojio duh sv. Franje i zamilovao pogled Majke Marije. Fratar sam od 2013, svećenik od 2018. Trenutno služim naše iseljenike u župi sv. Jeronima u Chicagu. Za sebe volim kazati da sam hercegovački fratar na posudbi u Americi. 

O svećeničkom ređenju za svoje životno geslo uzeo sam riječi sv. Petra iz Ivanova evanđelja: “Gospodine, ti sve znaš. Tebi je poznato da te ljubim” (Iv 21,17). Toliko mi je puta sveti Petar tako blizak baš po ovim riječima. I toliko puta moje srce ne zna izreći bolju molitvu od ove. Unatoč svemu - ti, Gospodine, znadeš!

Slija
fra Ivan Slišković
Mostar

Rođen sam 1996. godine kao peto i najmlađe dijete u obitelji sa Širokog Brijega. Odrastajući na franjevačkom Brijegu, u meni se rodio i franjevački poziv te sam ušao u samostan po završetku srednje škole. Trenutno sam đakon na službi u Župi sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Na srcu mi je razvoj pojedinca - kršćanina, nasuprot kršćanstvu bezličnih masâ. Stoga mi je i drago što mogu sudjelovati u e-Duhovnim vježbama, koje smjeraju upravo k tome.

Josip
fra Josip Vlašić, OFM
Masna Luka

Rođen sam 1978. u Sovićima (BiH). Mama me rodila na kauču u našoj kući. Član sam Hercegovačke franjevačke provincije. Fratar sam od 2003., a za svećenika sam zaređen 2007. Od 2006. do 2010. na službi sam u samostanu i župi na Širokom Brijegu. Prva ljubav zaborava nema! Od 2010. do 2016. u Mostaru. Od 2016. do 2021. u Pazinu gdje su se i rodile e-Duhovne vježbe. Od 2021. kapelan samostalne kapelanije sv. Ilije Proroka i voditelj Franjevačke kuće molitve u Masnoj Luci na Blidinju. 

Volim se definirati kao bogotražitelj. Volim psalme. Osobito Ps 27 i onaj dio: "Lice tvoje, Gospodine, ja tražim!" (r. 8). Jesam li Ga našao? Jesam i nisam. Tražim. I dopuštam mu da me nađe. Hodočasnik sam života. Na putu sam. I volim Mariju. Ona je učiteljica moje vjere i čuvarica mojih koraka na Putu.

Preuzmi mobilnu aplikaciju

U e-duhovnim vježbama na najjednostavniji način sudjelovat ćeš preko naše mobilne aplikacije. Osim vježbi, tamo te čeka i Efa riječi, svakodnevno kratko razmatranje Božje riječi. Molimo zajedno!

Google play badgeAppstore
Mary 498526 960 720