Sveti Franjo svojim je primjerom i porukom trajno nadahnuće ne samo ljudima vjere nego i cijelom čovječanstvu. To je svetac koji se posve suobličio Kristu. Pape su voljeli govoriti da je od svih ljudi upravo sveti Franjo najsličniji Kristu. Zbog svježine njegove privlačnosti želimo vam ponuditi još jedan ciklus duhovnih vježbi nadahnut njime. 

Razmatranja je pripremio brat Stjepan Lice, član Franjevačkog svjetovnog reda, autor mnogih duhovnih tekstova koji u sebi kriju franjevačko evanđeosko nadahnuće. Zavirit ćemo u Franjevačke izvore, ali će nam uvijek pri ruci biti i Biblija. Kao i uvijek do sada, sve riječi napisane u razmatranjima hoće biti tek poticaj za vaše osobno razmatranje.

Brat Stjepan, nadahnut Franjom i vođen Duhom Svetim, pripravio je pitanja i poticaje koja će vas voditi kroz osobno razmatranje. Bit će tu i konkretnih preporuka, a Duh Sveti - ako mu se tijekom razmatranja prepustite! - odvest će vas putovima koje je Gospodin pripravio samo vama i o kojima sada ne možete niti slutiti. 

Duhovne vježbe počet će 27. rujna i završiti 4. listopada na svetkovinu sv. Franje. Ako ste voljni s nama poći u ovu malu franjevačku avanturu, pozivamo vas da se prijavite. Sudjelovanje je moguće na dva načina. Prvi je da na svoj mail svakodnevno primate dnevna razmatranja i u tom slučaju trebate popuniti prijavni obrazac koji se nalazi dolje niže. Drugi način je da sudjelujete preko naše apliakcije, što vam i preporučujemo.

Ukoliko već niste, aplikaciju možete besplatno preuzeti OVDJE za Android, a OVDJE za iOS. Nakon preuzimanja aplikacije u njoj ćete pronaći duhovne vježbe o kojima je riječ i na njih ćete se prijaviti.

Radujemo se ovom zajedničkom duhovnom putu! Gospodin vam dao mir i dobro!
 

Voditelj

Lice
Stjepan Lice
Zagreb

Stjepan Lice rođen je 1954. godine u Zagrebu, a oženjen je suprugom Ružicom s kojom ima troje djece. Ponajviše je poznat kao autor meditativne proze objavljene u knjigama u kojima brojni čitatelji nalaze ohrabrenje i nadahnuće. Autor je gotovo četrdeset knjiga lirike, meditativne proze, eseja i priča, od kojih su mnoge doživjele ponovljena izdanja. Tekstovi su mu uvršteni u niz antologija, zbornika i drugih izdanja. Dugogodišnji je član Franjevačkog svjetovnog reda. Njegove su knjige svjedočanstvo iskustva vjere, dokaz da je duhovnost moguća i važna i u svakodnevici i u užurbanosti. Skroman i samozatajan, poznat je po vedrini koju isijavaju njegovi tekstovi, kao i junacima svakodnevnog života koji su ga nadahnjivali da u vlastitim tekstovima zabilježi važnost sadašnjeg trenutka i naizgled malih stvari koje čine život. Stjepan Lice nedvojbeno je ono vedro lice koje se krije iza mnogih naslovnica u kojima žive riječi – u pjesmi i prozi.

Ove duhovne vježbe su završile.

Kako bi ostali u toku i dobili obavijest o idućim duhovnim vježbama, prijavite se na naš newsletter.

Mary 498526 960 720