Za ovo ljeto pripremili smo duhovne vježbe koje smo naslovili retkom iz Psalma 23: "On mi daje odmora." Psalam je to kojeg ćemo susresti i u jednom od razmatranja. Naime, odlučili smo ovo ljeto da nam psalmi budu suputnici u ljetnim duhovnim vježbama. Izabrali smo devet psalama za devet dana. Psalmi su inače sami po sebi molitva. Vjerujemo da će vam pomoći da uz njih produbite i svoju osobnu molitvu. 

Ako ste za vrijeme dok traju duhovne vježbe ne svom godišnjem odmoru, nadamo se kako će se i razmatranja lijepo uklopiti u te dane. Odmor nam je svima potreban, ali onog pravog i istinskog odmora nema bez Gospodina. Po ovim ljetnim duhovnim vježbama želimo poći ususret Gospodinu koji nas poziva: "Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti" (Mt 11,28). Gospodin čeka da nas odmori i da nas odmorne vrati u redovitost života! 

Ako osjećaš da si umoran i da ti je potreban odmor, prijavi se na ove duhovne vježbe. Preporučujemo da u duhovnim vježbama sudjeluješ preko naše mobilne aplikacije. Ako već nisi, aplikaciju možeš besplatno preuzeti OVDJE za Android, a OVDJE za iOS.

Prvo razmatranje primit ćeš 6. kolovoza. Duhovne vježbe traju devet dana, a pripremili su ih fra Marinko, fra Josip i fra Darko.

I još nešto! Bit će lijepo da i druge pozoveš na ovih devet dana odmora u Gospodinu! :) Hvala ti!

---
Foto: Unsplash.com 

Voditelji

Whatsapp image 2018 09 12 at 09.48.16
br. Marinko Klaić
Bilaj

Rođen sam 1980. u Vojvodini gdje sam završio osnovnu i dio srednje škole. U postulaturu franjevački red stupam 2003. u Samoboru, a doživotne zavjete polažem u Vukovaru 2009. kao brat laik (ne svećenik). Završio sam Institut za teološku kulturu pri KBF-u u Zagrebu. Kroz različite sam službe do sada boravio u samostanu u Požegi i Trsatu, Palestrini (Rim) te u Pazinu. Od kolovoza 2021. dozvolom svojih poglavara i mjesnog biskupa živim na području Gospićko-senjske biskupije u nekom obliku osame i pustinje. Ne po kazni već po želji ;) Ps 27,8

Josip
fra Josip Vlašić, OFM
Masna Luka

Rođen sam 1978. u Sovićima (BiH). Mama me rodila na kauču u našoj kući. Član sam Hercegovačke franjevačke provincije. Fratar sam od 2003., a za svećenika sam zaređen 2007. Od 2006. do 2010. na službi sam u samostanu i župi na Širokom Brijegu. Prva ljubav zaborava nema! Od 2010. do 2016. u Mostaru. Od 2016. do 2021. u Pazinu gdje su se i rodile e-Duhovne vježbe. Od 2021. kapelan samostalne kapelanije sv. Ilije Proroka i voditelj Franjevačke kuće molitve u Masnoj Luci na Blidinju. 

Volim se definirati kao bogotražitelj. Volim psalme. Osobito Ps 27 i onaj dio: "Lice tvoje, Gospodine, ja tražim!" (r. 8). Jesam li Ga našao? Jesam i nisam. Tražim. I dopuštam mu da me nađe. Hodočasnik sam života. Na putu sam. I volim Mariju. Ona je učiteljica moje vjere i čuvarica mojih koraka na Putu.

Tepert
fra Darko Tepert, OFM
Pazin

Rođen je 1970. u Sisku. S 21 godinom krenuo je putem franjevačkog i svećeničkog poziva. Tako je stupio u Hrvatsku franjevačku provinciju sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu. Studij teologije završio je u Jeruzalem, gdje je 1999. zaređen za svećenika. Po završenoj teologiji, u Jeruzalemu je upisao i poslijediplomski studij Biblijskih znanosti i arheologije, te je 2008. godine i doktorirao s temom „Mojsijev zakon u Lukinu evanđelju i Djelima apostolskim.“ Predavač je na Katedri Svetoga pisma Staroga zavjeta Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Predaje također i biblijsku arheologiju na Odjelu za povijest Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Nastoji kroz redovito svećeničko služenje približiti vjernicima Božju riječ, kako putem homilija, kateheza za odrasle i prigodnih predavanja, tako i putem duhovnih obnova. Zauzet je također i u promicanju biblijske duhovnosti putem radija, televizije i tiskane riječi.

Ove duhovne vježbe su završile.

Kako bi ostali u toku i dobili obavijest o idućim duhovnim vježbama, prijavite se na naš newsletter.

Mary 498526 960 720