Za ovo ljeto pripremili smo duhovne vježbe koje smo naslovili retkom iz Psalma 23: "On mi daje odmora." Psalam je to kojeg ćemo susresti i u jednom od razmatranja. Naime, odlučili smo ovo ljeto da nam psalmi budu suputnici u ljetnim duhovnim vježbama. Izabrali smo devet psalama za devet dana. Psalmi su inače sami po sebi molitva. Vjerujemo da će vam pomoći da uz njih produbite i svoju osobnu molitvu. 

Ako ste za vrijeme dok traju duhovne vježbe ne svom godišnjem odmoru, nadamo se kako će se i razmatranja lijepo uklopiti u te dane. Odmor nam je svima potreban, ali onog pravog i istinskog odmora nema bez Gospodina. Po ovim ljetnim duhovnim vježbama želimo poći ususret Gospodinu koji nas poziva: "Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti" (Mt 11,28). Gospodin čeka da nas odmori i da nas odmorne vrati u redovitost života! 

Ako osjećaš da si umoran i da ti je potreban odmor, prijavi se na ove duhovne vježbe. Preporučujemo da u duhovnim vježbama sudjeluješ preko naše mobilne aplikacije. Ako već nisi, aplikaciju možeš besplatno preuzeti OVDJE za Android, a OVDJE za iOS.

Prvo razmatranje primit ćeš 6. kolovoza. Duhovne vježbe traju devet dana, a pripremili su ih fra Marinko, fra Josip i fra Darko.

I još nešto! Bit će lijepo da i druge pozoveš na ovih devet dana odmora u Gospodinu! :) Hvala ti!

---
Foto: Unsplash.com 

Voditelji

Whatsapp image 2018 09 12 at 09.48.16
fra Marinko Klaić, OFM
Pazin

Rođen sam 1980. u Vojvodini gdje sam završio osnovnu i dio srednje škole. U postulaturu franjevačkog Reda stupam 2003. u Samoboru, a doživotne zavjete polažem u Vukovaru 2009. kao brat laik (ne svećenik). Završio sam Institut za Teološku kulturu pri KBF-u u Zagrebu. Kroz različite službe do sada sam boravio u samostanu u Požegi i Trsatu, te od rujna 2013.u Palestrini (Rim) u Europskom misijskom bratstvu. Od srpnja 2016. živim u Pazinu u međuprovincijskom bratstvu. 

Josip
fra Josip Vlašić, OFM
Pazin

Rođen 1978. u Sovićima (BiH). Član Hercegovačke franjevačke provincije. Fratar od 2003. Za svećenika zaređen 2007. Od 2006. do 2010. na službi u samostanu i župi na Širokom Brijegu kao župni vikar, vjeroučitelj i duhovni asistent Franjevačke mladeži. Od 2010. do 2016. u Mostaru: od 2010. do 2013. kao nacionalni i područni duhovni asistent Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži i provincijski promicatelj zvanja, a od 2013. do 2016. kao župnik. Od 2010. do 2016. duhovni asistent mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda u Mostaru. Od rujna 2016. u Franjevačkom samostanu u Pazinu.

Voli se definirati kao bogotražitelj. Voli psalme. Osobito Ps 27 i onaj dio: "Lice tvoje, Gospodine, ja tražim!" (r. 8). Jeli Ga našao? Je i nije. Traži. I dopušta Mu da ga nađe. Voli i prirodu i društvo. Osobito voli planine. I voli Mariju. Ona mu je učiteljica vjere i čuvarica njegovih koraka na Putu. 

Tepert
fra Darko Tepert, OFM
Pazin

Rođen je 1970. u Sisku. S 21 godinom krenuo je putem franjevačkog i svećeničkog poziva. Tako je stupio u Hrvatsku franjevačku provinciju sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu. Studij teologije završio je u Jeruzalem, gdje je 1999. zaređen za svećenika. Po završenoj teologiji, u Jeruzalemu je upisao i poslijediplomski studij Biblijskih znanosti i arheologije, te je 2008. godine i doktorirao s temom „Mojsijev zakon u Lukinu evanđelju i Djelima apostolskim.“ Predavač je na Katedri Svetoga pisma Staroga zavjeta Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Predaje također i biblijsku arheologiju na Odjelu za povijest Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Nastoji kroz redovito svećeničko služenje približiti vjernicima Božju riječ, kako putem homilija, kateheza za odrasle i prigodnih predavanja, tako i putem duhovnih obnova. Zauzet je također i u promicanju biblijske duhovnosti putem radija, televizije i tiskane riječi.

Ove duhovne vježbe su završile.

Kako bi ostali u toku i dobili obavijest o idućim duhovnim vježbama, prijavite se na naš newsletter.

Mary 498526 960 720