Sveti Franjo je učitelj duhovnog života. On je učitelj dobrih odnosa. Učitelj je svetosti i istinske radost. Učitelj je prihvaćanja križa i ljubavi prema svima. On nas uči prepoznavati Boga u svemu. Za njega svako stvorenje na sebi nosi pečat Stvoritelja. Franjo je imao čisto srce i čiste oči i mogao je to prepoznati. I nas želi učiti tom umijeću. 

Pozivamo te na put s ovim dragim i velikim svecem. Put će trajati 9 dana. Prethodit će mu uvodno pismo koje ćemo poslati 24. rujna, a prvo razmatranje primit ćeš 25. rujna i tako idućih devet dana. Razmatranja će ti pomoći da uđeš u otajstvo svetog života. Tako ćeš i ti sam biti izazvan koračati putem svetosti koju ćeš prepoznati u svetom Franji.

Ako želiš poći sa svetim Franjom i drugim bogotražiteljima, prijavi se preko obrasca koji se nalazi niže. Pripazi da slijediš sve korake prijave. Također, u duhovnim vježbama možeš sudjelovati i preko naše mobilne aplikacije. Ako si je već ranije intsalirao, u njoj pronađi ove duhovne vježbe i prijavi se na njih. Ako nisi instalirao našu aplikaciju, pronađi je na ovom linku za Android, a na ovom za iOS.

Razmatranja za ove e-duhovne vježbe pripremio je fra Stanko Mabić.

Voditelj

Img 0016
fra Stanko Mabić, OFM
Vitina

Fra Stanko Mabić rođen je 21. 8. 1968. na Kočerinu, općina Široki Brijeg. Član je Hercegovačke franjevačke provincije. Osnovnu je školu pohađao na Kočerinu a srednju, koja je ujedno bila i sjemenište, u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom. Teologiju je studirao u Sarajevu, Zagrebu i Fuldi. Zaređen je za svećenika 1995. u Fuldi, Njemačka. Poslije ređenja upisuje Institut crkvene glazbe u Zagrebu na kojem je diplomirao 2001. godine. Nakon toga djeluje po raznim mjestima u Hercegovini kao crkveni glazbenik i kao pastoralni radnik. Dvanaest godina je odgojitelj mladih fratara u postulaturi i novicijatu kao i animator duhovnih zvanja. Od 2022. župnik je u Vitini. U međuvremenu je završio i dvije godine edukacije iz teorije izbora i realitetne terapije. Zadnjih godina drži duhovne vježbe i duhovne seminare za različite skupine. 

Ovo su podaci koji se vide izvana. Ali iznutra je tek njegovo pravo lice. Lice s ožiljcima nade, preko njega sjede vlasi...

Preuzmi mobilnu aplikaciju

U e-duhovnim vježbama na najjednostavniji način sudjelovat ćeš preko naše mobilne aplikacije. Osim vježbi, tamo te čeka i Efa riječi, svakodnevno kratko razmatranje Božje riječi. Molimo zajedno!

Google play badgeAppstore
Mary 498526 960 720