Kao pripremu za ovogodišnju svetkovinu Rođenja Gospodinova, pripremili smo e-duhovne vježbe koje će trajati kroz cijelo došašće, a u njima ćemo razmatrati različita Božja imena.

Vidjet ćemo osobito pod kojim se imenima Bog objavljivao u Starom zavjetu. Razmišljajući o njima nastojat ćemo još bolje upoznati našega Gospodina. Ime opisuje onoga koji to ime nosi. Različita Božja imena pomoći će nam da Boga upoznamo s različitih strana, te da naš odnos s njime bude bogatiji i dublji. Tako ćemo zastati već nad time da je on Bog, pa onda Svesilni, Svevišnji, Pastir, Gospodin nad vojskama i slično. Pokušat ćemo vidjeti što znači da je on Stijena, Otac, Pravedni, Milosrdni, Dobri. Zastat ćemo i nad onim imenima koja nas sve više približavaju Kristovu rođenju: Izdanak Jišajev, Ključ Davidov, Istok, Emanuel, Zaručnik. Ukupno će to biti dvadeset i četiri imena za dvadeset i četiri dana došašća.

Ove duhovne vježbe koje pripremaju fra Josip Vlašić, fra Marinko Klaić i fra Darko Tepert počet će 1. prosinca i trajat će do 24. prosinca, a odvijat će se uglavnom u četiri koraka: priprema, čitanje, razmatranje, molitva. Detaljnije ćemo sve objasniti u uvodnom pismu koje ćete primiti dan prije početka duhovnih vježbi tj. 30. studenoga.

Ako želiš ove e-duhovne vježbe slijediti putem naše aplikacije za pametne telefone, dovoljno je da se u aplikaciji „e-duhovne vježbe“ na njih prijaviš. Ako još uvijek na svom mobilnom uređaju nemaš našu aplikaciju, možeš je besplatno preuzeti ovdje za Android, a ovdje za iOS operativni sustav. 

Ako ih želiš slijediti putem e-maila, potrebno je da se prijaviš preko online obrasca koji se nalazi dolje niže. Ispuni obrazac i pošalji ga te ćeš nakon toga, ukoliko je sve ispravno učinjeno i ako je upisan točan e-mail, na taj e-mail dobiti automatski odgovor u kojem trebaš potvrditi svoju prijavu. Tek nakon te potvrde prijava će biti izvršena. Uvijek valja obratiti pažnju na druge spremnike u e-mail sandučiću jer naše poruke često znaju završiti u mapama/spremnicima promocija ili neželjene pošte.

I još nešto! Pozivamo te da i drugima kažeš za ove e-duhovne vježbe! Možda će im biti korisne. Pozovi ih da se na njih prijave putem aplikacije ili preko ovog online obrasca. Budi drugima dobra vijest! Hvala ti!

Voditelji

Josip
fra Josip Vlašić, OFM
Pazin

Rođen 1978. u Sovićima (BiH). Član Hercegovačke franjevačke provincije. Fratar od 2003. Za svećenika zaređen 2007. Od 2006. do 2010. na službi u samostanu i župi na Širokom Brijegu kao župni vikar, vjeroučitelj i duhovni asistent Franjevačke mladeži. Od 2010. do 2016. u Mostaru: od 2010. do 2013. kao nacionalni i područni duhovni asistent Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži i provincijski promicatelj zvanja, a od 2013. do 2016. kao župnik. Od 2010. do 2016. duhovni asistent mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda u Mostaru. Od rujna 2016. u Franjevačkom samostanu u Pazinu.

Voli se definirati kao bogotražitelj. Voli psalme. Osobito Ps 27 i onaj dio: "Lice tvoje, Gospodine, ja tražim!" (r. 8). Jeli Ga našao? Je i nije. Traži. I dopušta Mu da ga nađe. Voli i prirodu i društvo. Osobito voli planine. I voli Mariju. Ona mu je učiteljica vjere i čuvarica njegovih koraka na Putu. 

Whatsapp image 2018 09 12 at 09.48.16
fra Marinko Klaić, OFM
Pazin

Rođen sam 1980. u Vojvodini gdje sam završio osnovnu i dio srednje škole. U postulaturu franjevačkog Reda stupam 2003. u Samoboru, a doživotne zavjete polažem u Vukovaru 2009. kao brat laik (ne svećenik). Završio sam Institut za Teološku kulturu pri KBF-u u Zagrebu. Kroz različite službe do sada sam boravio u samostanu u Požegi i Trsatu, te od rujna 2013.u Palestrini (Rim) u Europskom misijskom bratstvu. Od srpnja 2016. živim u Pazinu u međuprovincijskom bratstvu. 

Tepert
fra Darko Tepert, OFM
Pazin

Rođen je 1970. u Sisku, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Kao dijete nije bio kršten, pa je polako otkrivao vjeru. Još od osnovne škole zanimale su ga različite drevne religije, dok pred odlazak u vojsku nije počeo istraživati i kršćanstvo. Tada je počeo čitati Sveto pismo, a dok je on to činio, Bog ga je pozivao. Upravo je druženje s Božjom riječju promijenilo njegov život, ali i život članova njegove obitelji. Kad je imao 20 godina odlučio je zatražiti krštenje, a već s 21 godinom krenuo je putem franjevačkog i svećeničkog poziva. Tako je stupio u Hrvatsku franjevačku provinciju sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu.

Ove duhovne vježbe su završile.

Kako bi ostali u toku i dobili obavijest o idućim duhovnim vježbama, prijavite se na naš newsletter.

Mary 498526 960 720

Prijava na newsletter

Ako želite primati novosti o e-duhovnim vježbama, upišite svoju e-mail adresu i prijavite se.

Vaša e-mail adresa bit će spremljena u sustavu Mailchimp koji služi za automatsko slanje newsletter mailova.
Pravila privatnosti sustava Mailchimp možete pročitati na ovom linku, kao i njihove uvjete korištenja ovdje.

Napomena: Ovo nije prijava za sudjelovanje na duhovnim vježbama nego na naš newsletter u kojem ćemo Vas
obavještavati o novim e-duhovnim vježbama i eventualnim drugim projektima.