Ove duhovne vježbe pripremili smo za advent 2019. godine. Dostupne su na našoj mobilnoj aplikaciji. Ako još uvijek na svom mobitelu ili tabletu nemaš našu aplikaciju, možeš je besplatno preuzeti ovdje za Android, a ovdje za iOS operativni sustav. Nakon što se preuzmeš aplikaciju, potrebno je da se u nju prijaviš sa svojim korisničkim podacima te u rubrici Dostupne vježbe pronađeš naslov Nek' svi slave ime Gospodnje, klikneš na njega i prijaviš se za sudjelovanje.

U ovim duhovnim vježbama vidjet ćeš osobito pod kojim se imenima Bog objavljivao u Starom zavjetu. Razmišljajući o njima nastojat ćeš još bolje upoznati našega Gospodina. Ime opisuje onoga koji to ime nosi. Različita Božja imena pomoći će ti da Boga upoznaš s različitih strana, te da tvoj odnos s njime bude bogatiji i dublji. Tako ćeš zastati već nad time da je on Bog, pa onda Svesilni, Svevišnji, Pastir, Gospodin nad vojskama i slično. Pokušat ćeš vidjeti što znači da je on Stijena, Otac, Pravedni, Milosrdni, Dobri. Zastat ćeš i nad onim imenima koja govore o Kristu: Izdanak Jišajev, Ključ Davidov, Istok, Emanuel, Zaručnik. Ukupno će to biti dvadeset i četiri imena.

I još nešto! Pozivamo te da i drugima kažeš za ove e-duhovne vježbe! Možda će im biti korisne. Budi drugima dobra vijest! Hvala ti!

Voditelji

Josip
fra Josip Vlašić, OFM
Masna Luka

Rođen sam 1978. u Sovićima (BiH). Mama me rodila na kauču u našoj kući. Član sam Hercegovačke franjevačke provincije. Fratar sam od 2003., a za svećenika sam zaređen 2007. Od 2006. do 2010. na službi sam u samostanu i župi na Širokom Brijegu. Prva ljubav zaborava nema! Od 2010. do 2016. u Mostaru. Od 2016. do 2021. u Pazinu gdje su se i rodile e-Duhovne vježbe. Od 2021. kapelan samostalne kapelanije sv. Ilije Proroka i voditelj Franjevačke kuće molitve u Masnoj Luci na Blidinju. 

Volim se definirati kao bogotražitelj. Volim psalme. Osobito Ps 27 i onaj dio: "Lice tvoje, Gospodine, ja tražim!" (r. 8). Jesam li Ga našao? Jesam i nisam. Tražim. I dopuštam mu da me nađe. Hodočasnik sam života. Na putu sam. I volim Mariju. Ona je učiteljica moje vjere i čuvarica mojih koraka na Putu.

Photo 2024 01 25 12 16 02
br. Marinko Klaić
Bilaj

Rođen sam 1980. u Vojvodini gdje sam završio osnovnu i dio srednje škole. U postulaturu franjevački red stupam 2003. u Samoboru, a doživotne zavjete polažem u Vukovaru 2009. kao brat laik (ne svećenik). Završio sam Institut za teološku kulturu pri KBF-u u Zagrebu. Kroz različite sam službe do sada boravio u samostanu u Požegi i Trsatu, Palestrini (Rim) te u Pazinu. Od kolovoza 2021. dozvolom svojih poglavara i mjesnog biskupa živim na području Gospićko-senjske biskupije u nekom obliku osame i pustinje. Ne po kazni već po želji ;) Ps 27,8

Tepert
fra Darko Tepert, OFM
Rim

Rođen je 1970. u Sisku, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Kao dijete nije bio kršten, pa je polako otkrivao vjeru. Još od osnovne škole zanimale su ga različite drevne religije, dok pred odlazak u vojsku nije počeo istraživati i kršćanstvo. Tada je počeo čitati Sveto pismo, a dok je on to činio, Bog ga je pozivao. Upravo je druženje s Božjom riječju promijenilo njegov život, ali i život članova njegove obitelji. Kad je imao 20 godina odlučio je zatražiti krštenje, a već s 21 godinom krenuo je putem franjevačkog i svećeničkog poziva. Tako je stupio u Hrvatsku franjevačku provinciju sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu.

Preuzmi mobilnu aplikaciju

U e-duhovnim vježbama na najjednostavniji način sudjelovat ćeš preko naše mobilne aplikacije. Osim vježbi, tamo te čeka i Efa riječi, svakodnevno kratko razmatranje Božje riječi. Molimo zajedno!

Google play badgeAppstore
Mary 498526 960 720