Ove duhovne vježbe pripremili smo za advent 2019. godine. Dostupne su na našoj mobilnoj aplikaciji. Ako još uvijek na svom mobitelu ili tabletu nemaš našu aplikaciju, možeš je besplatno preuzeti ovdje za Android, a ovdje za iOS operativni sustav. Nakon što se preuzmeš aplikaciju, potrebno je da se u nju prijaviš sa svojim korisničkim podacima te u rubrici Dostupne vježbe pronađeš naslov Nek' svi slave ime Gospodnje, klikneš na njega i prijaviš se za sudjelovanje.

U ovim duhovnim vježbama vidjet ćeš osobito pod kojim se imenima Bog objavljivao u Starom zavjetu. Razmišljajući o njima nastojat ćeš još bolje upoznati našega Gospodina. Ime opisuje onoga koji to ime nosi. Različita Božja imena pomoći će ti da Boga upoznaš s različitih strana, te da tvoj odnos s njime bude bogatiji i dublji. Tako ćeš zastati već nad time da je on Bog, pa onda Svesilni, Svevišnji, Pastir, Gospodin nad vojskama i slično. Pokušat ćeš vidjeti što znači da je on Stijena, Otac, Pravedni, Milosrdni, Dobri. Zastat ćeš i nad onim imenima koja govore o Kristu: Izdanak Jišajev, Ključ Davidov, Istok, Emanuel, Zaručnik. Ukupno će to biti dvadeset i četiri imena.

I još nešto! Pozivamo te da i drugima kažeš za ove e-duhovne vježbe! Možda će im biti korisne. Budi drugima dobra vijest! Hvala ti!

Voditelji

Josip
fra Josip Vlašić, OFM
Pazin

Rođen 1978. u Sovićima (BiH). Član Hercegovačke franjevačke provincije. Fratar od 2003. Za svećenika zaređen 2007. Od 2006. do 2010. na službi u samostanu i župi na Širokom Brijegu kao župni vikar, vjeroučitelj i duhovni asistent Franjevačke mladeži. Od 2010. do 2016. u Mostaru: od 2010. do 2013. kao nacionalni i područni duhovni asistent Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži i provincijski promicatelj zvanja, a od 2013. do 2016. kao župnik. Od 2010. do 2016. duhovni asistent mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda u Mostaru. Od rujna 2016. u Franjevačkom samostanu u Pazinu.

Voli se definirati kao bogotražitelj. Voli psalme. Osobito Ps 27 i onaj dio: "Lice tvoje, Gospodine, ja tražim!" (r. 8). Jeli Ga našao? Je i nije. Traži. I dopušta Mu da ga nađe. Voli i prirodu i društvo. Osobito voli planine. I voli Mariju. Ona mu je učiteljica vjere i čuvarica njegovih koraka na Putu. 

Whatsapp image 2018 09 12 at 09.48.16
fra Marinko Klaić, OFM
Pazin

Rođen sam 1980. u Vojvodini gdje sam završio osnovnu i dio srednje škole. U postulaturu franjevačkog Reda stupam 2003. u Samoboru, a doživotne zavjete polažem u Vukovaru 2009. kao brat laik (ne svećenik). Završio sam Institut za Teološku kulturu pri KBF-u u Zagrebu. Kroz različite službe do sada sam boravio u samostanu u Požegi i Trsatu, te od rujna 2013.u Palestrini (Rim) u Europskom misijskom bratstvu. Od srpnja 2016. živim u Pazinu u međuprovincijskom bratstvu. 

Tepert
fra Darko Tepert, OFM
Pazin

Rođen je 1970. u Sisku, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Kao dijete nije bio kršten, pa je polako otkrivao vjeru. Još od osnovne škole zanimale su ga različite drevne religije, dok pred odlazak u vojsku nije počeo istraživati i kršćanstvo. Tada je počeo čitati Sveto pismo, a dok je on to činio, Bog ga je pozivao. Upravo je druženje s Božjom riječju promijenilo njegov život, ali i život članova njegove obitelji. Kad je imao 20 godina odlučio je zatražiti krštenje, a već s 21 godinom krenuo je putem franjevačkog i svećeničkog poziva. Tako je stupio u Hrvatsku franjevačku provinciju sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu.

Ove duhovne vježbe su završile.

Kako bi ostali u toku i dobili obavijest o idućim duhovnim vježbama, prijavite se na naš newsletter.

Mary 498526 960 720