Pred ovogodišnji blagdan sv. Franje pripremili smo duhovne vježbe u potpunosti usmjerene na molitvu i to na molitvu po uzoru na sv. Franju Asiškoga. U njegovu životopisu, koji je napisao Toma Čelanski, piše kako se nije samo činilo da sv. Franjo svim svojim bićem moli, nego kao da se „sav pretvorio u molitvu“.

I mi ćemo promišljati o svojoj molitvi i pokušat ćemo se što više „pretvoriti u molitvu“. U tome će nam pomoći različiti biblijski tekstovi, ali i životopisi sv. Franje koji predočuju kako su ljudi oko njega, osobito njegova braća franjevci, vidjeli njegovu molitvu.

Ove duhovne vježbe, koje priprema fra Darko Tepert, počet će 26. rujna i trajat će sedam dana, do 3. listopada, a sadržavat će pet koraka: pripremu, čitanje, razmatranje, molitvu, za sutra.

Sve ćemo detaljnije objasniti u uvodnom pismu na početku ovih e-duhovnih vježbi.

Neka ti Gospodin postane Prijatelj s kojim ćeš se u duhovnim vježbama družiti. Zaljubi se u njega kao u Zaručnika, slijedi ga kao svoga Učitelja, stani pred njega kao pred Suca i milosrdnog Oca.

Ako ove e-duhovne vježbe želiš slijediti putem naše aplikacije za pametne telefone, dovoljno je da se u aplikaciji „e-duhovne vježbe“ na njih prijaviš. Ako je još nemaš, aplikaciju možeš instalirati na ovom linku: za Android i za iOS

Ako ih želiš slijediti putem e-pošte, potrebno je prijaviti se preko mrežnog obrasca koji se mnalazi dolje. Pravilno ispuni obrazac i pošalji ga te ćeš nakon toga na unesenu adresu e-pošte dobiti automatski odgovor kojim trebaš potvrditi svoju prijavu. Tek će nakon te potvrde prijava biti izvršena. Uvijek valja obratiti pažnju na druge spremnike u sandučiću e-pošte jer naše e-poruke često završe u mapama/spremnicima promocija ili neželjene pošte.

Voditelj

Tepert
fra Darko Tepert, OFM
Rim

Rođen je 1970. u Sisku, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Kao dijete nije bio kršten, pa je polako otkrivao vjeru. Još od osnovne škole zanimale su ga različite drevne religije, dok pred odlazak u vojsku nije počeo istraživati i kršćanstvo. Tada je počeo čitati Sveto pismo, a dok je on to činio, Bog ga je pozivao. Upravo je druženje s Božjom riječju promijenilo njegov život, ali i život članova njegove obitelji. Kad je imao 20 godina odlučio je zatražiti krštenje, a već s 21 godinom krenuo je putem franjevačkog i svećeničkog poziva. Tako je stupio u Hrvatsku franjevačku provinciju sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu.

Ove duhovne vježbe su završile.

Kako bi ostali u toku i dobili obavijest o idućim duhovnim vježbama, prijavite se na naš newsletter.

Mary 498526 960 720