Ljeto je pri svome vrhuncu. Sve oko nas je u pokretu, a i mi smo vjerojatno u neprestanom pokretu, što zbog posla, što zbog odmora ili možda nekih drugih obaveza. I sama priroda je u ovom trenutku takva, možda ne pogoduje sabranosti. Pravo je umijeće tome intenzivnom vremenu dodati duhovnu dimenziju, znati zaustaviti se i pronaći vrijeme za Gospodina. No, ne postoji vrijeme koje nije za Gospodina. Tome nas uče sve naše e-duhovne vježbe pa tako i ove ljetne koje stoje pred nama. 

S obzirom da smo i sami u neprestanom pokretu želimo doskočiti toj situaciji razmatranjima kroz devet dana o Isusu koji je na putu. U ljetnim e-duhovnim vježbama očekuju nas razmatranja evanđeoskih tekstova takozvanih neplaniranih susreta s Gospodinom. Isus je prošao zemljom čineći dobro (Dj 10,38). Na tom putu prepoznajemo neke ljude koji su u danom trenutku, barem sa svoje strane neplanirano, susreli Isusa, prepoznali njegovu prisutnost i prihvatili njegovo božansko poslanje. Ti su susreti bili znakoviti, iznenadni, dinamični, životni i često kratki i presudni. Bili su to susreti na putu, u hodu. 

Kroz devet dana razmatrat ćemo što je te ljude učinilo sposobnima da spoznaju Isusovu prisutnost i njegovo božansko poslanje u svojim skromnim životima ili što ih je učinilo zatvorenima i nesposobnima da prihvate Isusovu poruku. Ta se tajna krije u njihovim srcima i nama je dano da kroz razmatranja pogledamo u dubinu tih susreta. Osim redovitih razmatranja upustit ćemo se i u malu praktičnu vježbu koja će našem danu dati posebnu notu i pomoći nam da i sami vježbamo kako učiniti naša srca otvorenima za Gospodina. 

Pridruži se ovim e-duhovnim vježbama. Gospodin je na putu, prolazi u našoj svakodnevnici kraj nas. Dopusti svome srcu da ga prepozna i susretne. Uvodno pismo primit ćeš u nedjelju 4. kolovoza, a nakon toga svakodnevno ćeš primati razmatranja narednih devet dana.

U ovim e-duhovnim vježbama možeš sudjelovati na dva načina. Prvi je da na svoj mobilni telefon ili tablet besplatno instaliraš aplikaciju e-Duhovne vježbe (aplikaciju preuzmi ovdje: za Android i za iOS) i u njoj se, nakon što si stvorio svoj račun/profil, prijaviš na duhovne vježbe Tko me se to dotaknu. Pronaći ćeš ih u rubrici Dostupne vježbe. Klikni na gumb Prijavi se i susretni Gospodina na svome putu. Drugi način je da popuniš i pošalješ prijavni obrasac koji se nalazi dolje ispod informacija o voditelju. Nakon slanja obraca, prijavu trebaš potvrditi klikom na gumb u mailu kojeg ćeš automatski primiti ukoliko si unio ispravnu e-maila adresu u prijavni obrazac.

Voditelj

Photo 2024 01 25 12 16 02
br. Marinko Klaić
Bilaj

Rođen sam 1980. u Vojvodini gdje sam završio osnovnu i dio srednje škole. U postulaturu franjevački red stupam 2003. u Samoboru, a doživotne zavjete polažem u Vukovaru 2009. kao brat laik (ne svećenik). Završio sam Institut za teološku kulturu pri KBF-u u Zagrebu. Kroz različite sam službe do sada boravio u samostanu u Požegi i Trsatu, Palestrini (Rim) te u Pazinu. Od kolovoza 2021. dozvolom svojih poglavara i mjesnog biskupa živim na području Gospićko-senjske biskupije u nekom obliku osame i pustinje. Ne po kazni već po želji ;) Ps 27,8

Preuzmi mobilnu aplikaciju

U e-duhovnim vježbama na najjednostavniji način sudjelovat ćeš preko naše mobilne aplikacije. Osim vježbi, tamo te čeka i Efa riječi, svakodnevno kratko razmatranje Božje riječi. Molimo zajedno!

Google play badgeAppstore
Mary 498526 960 720