Vrijeme adventa lijepa je prigoda za ući u nutrinu. Dvije su nutrine koje nam se nude: naša osobna i ona Božja. Tu negdje je i treća dubina, dubina našeg bližnjega. Ipak, čini se da nam advent kako ga svijet doživljava želi pričati jednu drugu priču i izazivati nas zaglušujućom bukom i blještavilom vanjštine. Ta vanjština možda nam je privlačnija i nametljivija, ali biti od nje pobijeđen znači veću vjerojatnost promašiti otajstvo Božića kojem nas advent želi voditi.

Upravo zato nudimo vam jedan nutarnji put i pozivamo vas na suputništvo kroz ovaj advent. Pripremili smo sadržaje za vaše osobne duhovne vježbe koje ćemo svakodnevno slati na e-mail svih koji se prijave. 

Kako će izgledati adventske duhovne vježbe? Tema im je uzeta iz Pavlove poslanice Kološanima: „Život je vaš skriven s Kristom u Bogu!“ (Kol 3,3). Kroz svakodnevna razmatranja, razmišljat ćemo o temeljima našeg života te moliti da ih spoznamo i da se naš život na njima učvrsti. Na neki način ove duhovne vježbe bit će prigoda za preutemeljiti svoj život s Kristom u Bogu. Poći ćemo tražeći odgovore na ova pitanja:

Tko je i kakav je Bog?
Tko sam ja?
Kako ću živjeti svoje odnose s Bogom i drugima?


Uvodno pismo dobit ćete na Prvu nedjelju došašća tj. 2. prosinca 2018., a prvo razmatranje stići će u vaše e-mail pretince u ponedjeljak 3. prosinca u jutarnjim satima. Ponudit ćemo vam nekoliko koraka u obavljanju dnevnog razmatranja:

Priprava
Čitanje
Razmatranje
Molitva
Samo za hrabre


O ovim molitvenim koracima bit će više riječi u Uvodnom pismu.

Ako si slobodan i hrabar poći ovim užim, zahtjevnijim i nutarnjim putem, pridruži nam se! Potrebno je da se prijaviš preko online obrasca koji se nalazi dolje niže. Ispuni obrazac i pošalji ga te ćeš nakon toga, ukoliko si sve točno uradio i upisao svoj točan e-mail, na taj e-mail dobiti automatski odgovor u kojem trebaš potvrditi svoju prijavu. Tek nakon te potvrde vaša prijava bit će izvršena! Molimo vas da obratite pažnju na druge spremnike u vašem e-mail sandučiću jer naše poruke često znaju završiti u mapama/spremnicima promocija ili neželjene pošte. 

Voditelj

Josip
fra Josip Vlašić, OFM
Pazin

Rođen 1978. u Sovićima (BiH). Član Hercegovačke franjevačke provincije. Fratar od 2003. Za svećenika zaređen 2007. Od 2006. do 2010. na službi u samostanu i župi na Širokom Brijegu kao župni vikar, vjeroučitelj i duhovni asistent Franjevačke mladeži. Od 2010. do 2016. u Mostaru: od 2010. do 2013. kao nacionalni i područni duhovni asistent Franjevačkog svjetovnog reda i Franjevačke mladeži i provincijski promicatelj zvanja, a od 2013. do 2016. kao župnik. Od 2010. do 2016. duhovni asistent mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda u Mostaru. Od rujna 2016. u Franjevačkom samostanu u Pazinu.

Voli se definirati kao bogotražitelj. Voli psalme. Osobito Ps 27 i onaj dio: "Lice tvoje, Gospodine, ja tražim!" (r. 8). Jeli Ga našao? Je i nije. Traži. I dopušta Mu da ga nađe. Voli i prirodu i društvo. Osobito voli planine.

I voli Mariju. Ona mu je učiteljica vjere i čuvarica njegovih koraka na Putu. 

Ove duhovne vježbe su završile.

Kako bi ostali u toku i dobili obavijest o idućim duhovnim vježbama, prijavite se na naš newsletter.

Mary 498526 960 720

Prijava na newsletter

Ako želite primati novosti o e-duhovnim vježbama, upišite svoju e-mail adresu i prijavite se.

Vaša e-mail adresa bit će spremljena u sustavu Mailchimp koji služi za automatsko slanje newsletter mailova.
Pravila privatnosti sustava Mailchimp možete pročitati na ovom linku, kao i njihove uvjete korištenja ovdje.

Napomena: Ovo nije prijava za sudjelovanje na duhovnim vježbama nego na naš newsletter u kojem ćemo Vas
obavještavati o novim e-duhovnim vježbama i eventualnim drugim projektima.